Ветераните от войните почетоха загиналите в Сръбско-българската война /снимки/

Ветераните от войните почетоха загиналите в Сръбско-българската война /снимки/ Областният съвет на Съюза на ветераните от войните във Видин бе домакин на зонална среща, на която присъстваха представители на Областните съвети на ветераните от войните от Враца, Плевен и София. Гостите посрещна заместник-кметът Борислава Борисова.
"По повод зоналната среща във връзка с домакинството на град Видин, да ви поздравя от името на кмета на Община Видин д-р Ценков", каза тя.
Членовете на съюзите на ветераните поднесоха цветя пред паметника на Скърбящия войн във Видин. Пред героите се поклони и доцент Софи Пинкас от Централния управителен Съвет на съюза на ветераните:
"Ние- ветераните, с болка в сърцето се опираме до мраморните плочи на нашите герои. Покланяме се и уважаваме тяхната саможертва."
Срещата е по повод годишнина от братоубийствената Сръбско- българската война от 1885 година, каза Митко Иванов- председател на ревизионната комисия в Областния съвет на ветераните от войните в град Видин:
"Среща за поддържане на традициите, да не се забравят ветераните, за да могат и поколенията след нас да ценят всичко това."
Във Военния клуб ветераните проведоха среща за обмяна на опит.
15.11.2019, 14:28 часа
668 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha