СУ „Христо Ботев“-Враца започна нов проект по „Еразъм+“

СУ „Христо Ботев“-Враца започна нов проект по „Еразъм+“ През тази учебна година учениците от СУ „Христо Ботев” Враца започнаха работа по нов проект по програма „Еразъм+”, финансирана от Европейския съюз. Темата, по която ще работят те, е нова за училището и е насочена към ученици с музикален талант, които ще изследват и представят фолклора и културното наследство. Заедно с партньорите си от Португалия, Полша, Гърция, Литва и Италия те ще проследят приликите и разликите между страните, ще се опознаят взаимно и ще подобрят умението си да представят фолклорни песни и танци от своите страни. Посредством музиката учениците ще се забавляват, но и ще подобрят уменията си, ще пеят и танцуват, но и ще композират музикални произведения. 
Проектът ще спомогне и за повишаване уменията на учителите да преподават чрез нови иновативни методи, да се запознаят с учебните програми на партньорите си и да мотивират младежите да се развиват посредством музика.
По време на работата по проекта ще се използва уеб платформата „eTwinning“, а резултатите от дейностите ще бъдат публикувани на училищния уебсайт. Използването на информационни и комуникационни технологии като инструмент за комуникация, изработването, оценката на процеса на работа и разпространението на резултатите ще помогне на учениците да създадат общ продукт със своите приятели по „Еразъм +”. Планираните дейности ще повишат мотивацията на учениците с по-малки възможности за приобщаване към атмосферата в училище. Те ще рисуват и пишат разкази, ще участват в конкурси за лого на проекта, ще изработват плакати, слогани, музикални албуми и DVD-та. Също така, учениците ще заснемат кратки филми, ще пишат статии, с което ще подобрят своята информираност и предприемачески умения. 
 
18.11.2019, 14:11 часа
817 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha