Пазете се! Грипът пълзи към Врачанско, засякоха и нови 14 заразно болни

Пазете се! Грипът пълзи към Врачанско, засякоха и нови 14 заразно болни Броят на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през миналата седмица нараства, научи агенция BulNews.
Само в рамките на миналата седмица на територията на област Враца са регистрирани 83 случая на паднали болни с висока температура. Според здравните власти цифрите обаче все още са доста далеч от обезпокоителните. Според експерти се очаква грипната вълна тази година да се разрасне в началото на декември, като ще ни атакуват нови щамове, за които нямаме имунитет и има по-голяма вероятност да се разболеем.
За миналата седмица от регионалната здравна инспекция са регистрирани и 14 случая на други заразни заболявания. Двама врачани са лепнали хепатит А, осем са заболели от варицела, а двама страдат от скарлатина. Установени са и по един заболял от туберкулоза и ентероколит.
За периода от инспекцията са извършили 18 проверки по текущ контрол на лечебни заведения, като е издадено едно предписание за предприемане на противоепидемични мерки. Издадено е и едно предписания за предприемане на хигиенни мерки.
Служителите на инспекцията са провели и работна среща с директорите на детски градини и на детски ясли от област Враца на тема „Обучение по провеждане на проучването на обемната активност на радон в детски градини и детски ясли на територията на област Враца“.  
29.11.2019, 08:30 часа
1031 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha