Вкараха зад решетките мъжа, който уби баща си край Враца преди няколко дни

Вкараха зад решетките мъжа, който уби баща си край Враца преди няколко дни Прокуратурата образува досъдебно производство, а полицията задържа с мярка за 72 часа сина, убил баща си във Врачанските лозя, съобщиха от държавното обвинение във Враца.
Както вече съобщихме, тялото бе намерено след подаден сигнал на 28 ноември. Трупът е бил намерен във вилата му във Врачанските лозя, в която живеел. Дъщеря му, която от няколко дни нямала връзка с него, отишла да го посети и останала втрещена от видяното. Вътре във вилата тя намерила безжизнения труп на баща си. Жената подала сигнал на телефон 112, след което патрули на полицията и съдебен лекар пристигнали на местопрестъплението. Преглед на тялото бързо установил, че има много нанесени удари върху трупа, които са довели до смъртта му. 
Служителите на реда започнали издирване на извършителя и след бързи процесуално-следствени действия било установено, че това е 50-годишният син на жертвата, който е основен заподозрян за извършеното деяние.
От окръжната прокуратура допълниха, че е образувано досъдебно производство за деяние по чл. 116 ал. 1 т. 3 от Наказателния кодекс.
Привлечено е обвиняемо лице по посочения текст от НК, като същото е задържано за срок от 72 часа, с оглед предстоящо искане до съда за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража". Очаква се в понеделник, когато изтича мярката на 50-годишния убиец, наблюдаващият прокурор Силвия Миленкова да поиска постоянното му задържане под стража.
Близки разказали пред разследващите, че синът, който имал слабост към алкохола, често биел 77-годишния си баща. Очевидно този път насилието е преминало границите и възрастният човек се е споминал.
30.11.2019, 09:04 часа
3926 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha