Проверяват фирмата изпълнител на проекта на читалището в Чирпан

Проверяват фирмата изпълнител на проекта на читалището в Чирпан

След като миналата седмица ви запознахме със състоянието на читалището в Чирпан, на което ремонтът по договор е трябвало да приключи още миналата година. Стана ясно, че за казуса знаят и от Държавен фонд „Земеделие”. С разрешаването на проблема се заема и кметът на Чирпан, който ще окаже помощ ремонтът да се осъществи и читалището да заработи.
„Трудно ми е да правя квалификации. Когато се кандидатства за изпълнение на един такъв обект, и то с европейски пари, би следвало работата да бъде максимално изрядна. Нещата трябва да са професионално изпълнени”, каза Ивайло Крачолeв - кмет на Чирпан.
От Държавен фонд „Земеделие” са запознати със случая  и са изпратили писмо до читалищното настоятелство, в което настояват да се потърси нов изпълнител.
„Държавен фонд „Земеделие” ще предприеме действия. Предстои да бъдат разгледани постъпилите документи и да се извърши проверка на място. Ще се проверят и сроковете за изпълнение, след което, в случай на несъответствие, ще наложим санкция”, посочи Иван Капитанов, зам.- директор на ДФЗ.

30.11.2019, 12:15 часа
646 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha