Нова система за близо 500 бона ще следи автомобилите и качеството на въздуха във Враца

Нова система за близо 500 бона ще следи автомобилите и качеството на въздуха във Враца Община Враца обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за услуги, свързани с доставка и внедряване на интелигентна система за подобряване на градската среда, научи агенция BulNews. Става въпрос за система, която да повиши качеството на живот на гражданите във Враца. Тя ще поддържа два различни интерфейса, като единият ще е с оперативна функция и ще се ползва от общината. Вторият интерфейс на системата трябва да бъде предназначен за гражданите и посетителите на града.
Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 396 000 лева без ДДС или 475 200 лева с ДДС. Финансирането ще бъде от бюджета на местната управа. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 60 месеца, като услугата трябва да се внедри и активира до месец след подписването на договора. Срок за поддръжка е 59 месеца. Класирането на офертите се извършва на база икономически най-изгодна оферта, въз основа на критерий „оптимално съотношение качество/цена”.
Единият от модулите на системата ще е за следене на околната среда и качеството на въздуха в града. Той ще трябва да предоставя информация в реално време за качеството на въздуха и метеорологичните условия във Враца.
Другият модул е за камери разпознаващи регистрационните номера. Той трябва да позволява визуализация на карта на всички интегрирани камери за разпознаване на номера и да позволява създаване на списъци - blacklist и whitelist. Освен това от общината искат да може да генерира информация за времето на преминаване на превозното средство и да прави снимка на регистрационния номер.
Предвиден е и модул за управление на улично паркиране, както и информационен панел с новини за гражданите и гостите на общината.
С поръчката в общината ще бъдат монтирани и две станции за измерване на атмосферното замърсяване и метеорологичните условия, както и оборудване за обособен паркинг.
04.12.2019, 08:30 часа
2357 3
Коментари

lool

04.12.2019, 12:02 часа
бая пароляк ще се прибере факт. Това струва не повече от 150 бона:D

Пламен Лудия

04.12.2019, 11:35 часа
бай Миро ще прибира от кеша :)

lool

04.12.2019, 11:19 часа
Какво е общото между станция за измерване на замърсяването на въздуха и метеорологична такава и следеното на номерата на автомобилите с камери в града, че даже и добавянето им е черен и бял списък. Ще пада следене..
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha