Момиче чака близо 3 дни за прием в спешно отделение в Англия

Момиче чака близо 3 дни за прием в спешно отделение в Англия Кризата на Националната здравна служба на Обединеното кралство показва поредица от случаи на болни деца, които са принудени да чакат с часове в болници, за да бъдат настанени, пише вестник The Independent.
Момиче на 12 години със специални образователни потребности и проблеми с психичното здраве трябваше да чака 57 часа в болница в Есекс, за да бъде настанено на специализирано легло, показва изтекъл имейл от Националната здравна служба. Тя е едно от четирите деца, оставени на средата на спешното отделение заради недостиг на легло. В крайна сметка тя е прехвърлена на легло в Лондон. Друго дете трябваше да чака 17 часа за да бъде прието в детската болница в Бирмингам, съобщава "Фокус".
Снимка показва как четиригодишният Джак Уилимент-Бар спи на пода в болницата в Лийдс, с кислородна маска на лицето си, със съмнения за пневмония. Борис Джонсън, премиерът на Обединеното кралство, отказва дори да погледне снимката, когато тя е показана от телевизионен репортер.
Министърът на здравеопазването в сянка Джонатан Ашърт каза, че министър-председателят е „позор“, докато Джереми Корбин, лидерът на основната опозиционна Лейбъристка партия, казва, че клипът показва, че Джонсън "просто не се интересува" от тежкото състояние на детето. По-късно Джонсън на два пъти избягваше да отговори на въпроса дали инцидентът показва, че той е безразличен, като вместо това той отговори с обещание да вложи повече средства в болницата в Лийдс.
И лейбъристите, и консерваторите обещаха увеличение на финансирането за Националната здравна служба. Торите предлагат допълнителни 34 млрд. британски лири до 2023-2024 г. в сравнение с 2018-2019 г. Лейбъристката партия заяви, че ще увеличи разходите за здравеопазване с 4,3 % годишно като част от "спасителния пакет" от 26 млрд. британски лири.
10.12.2019, 16:04 часа
1018 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha