Зам.-главният прокурор Мария Шишкова подаде оставка

Зам.-главният прокурор Мария Шишкова подаде оставка Зам.-главният прокурор Мария Шишкова подаде оставка, стана ясно на заседанието на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), която уважи желанието й единодушно с 10 гласа "за".
Мотивите на прокурор Шишкова да напусне поста не станаха ясни, но тя ще бъде освободена и преназначена като редови магистрат във Върховна касационна прокуратура (ВКП) от 6 януари 2020 г.  На извънредно заседание във вторник Прокурорската колегия награди прокурор Шишкова за безупречно изпълнение на служебните задължения с парична награда в размер на 1000 лв.
Мария Шишкова е един от четиримата земестници на главния прокурор - другите са Иван Гешев, който бе избран за приемник на Цацаров на поста главен прокурор, ръководителят на Върховната административна прокуратура (ВАП) Ася Петрова и Борислав Сарафов - директор на Националната следствена служба.
Прокурор Шишкова заемаше поста зам.-главен прокурор от октомври 2014 година, когато бе назначена по предложението на Сотир Цацаров. От 1996 г. до .2000 г. тя е била съдия в Районния съд – Пловдив, а от 2000 г. до назначаването й във ВКП през 2014 г. е съдия в Окръжния съд – Пловдив.
Прокурорската колегия прие и оставката на прокурора и бивш зам.-министър на правосъдието по времето на Христо Иванов - Андрей Янкулов. Той подаде оставка демонстративно и с чисто политически мотиви на 27 ноември, като новината за това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.
 
11.12.2019, 16:21 часа
940 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha