5 храни, които не трябва да съхранявате в хладилника

5 храни, които не трябва да съхранявате в хладилника Имате чувството, че хладилникът ви всеки момент ще се взриви, защото е препълнен с всевъзможни хранителни продукти? Най-вероятно причината е, че по-голямата част от тях като цяло нямат място в него.
Инстинктивно слагаме там свежите плодове и зеленчуци, за да удължим срока им на годност. Възможно е обаче в някои случаи дългият престой на минусови температури да намали вкусовата им стойност.
Вижте кои са хранителните продукти, които не се е препоръчително да се съхраняват в хладилника. И бройте до 10 следващия път, докато посягате към съдържанието на пазарните торби, за да ги нахвърлите инстинктивно в него.

Лук и чесън 
Студеният въздух ще ги изсуши и ще отнеме аромата им. Дръжте ги на хладно и тъмно място, където няма опасност да хванат плесен. 

Домати 
Ако престоят в хладилника, ще омекнат и ще изгубят вкуса си. Най-добре е да ги съхранявате на стайна температура (по възможност на пряка слънчева светлина). В случай, че вече са разрязани, е препоръчително да ги оставите в хладилника.

Пъпеш 
Tук отново основен фактор е той да не бъде разрязан. Тук изборът е по-скоро въпрос на лични предпочитания, тъй като кората е достатъчно твърда и дебела, за да предпази плода от изсъхване.

Цитрусови плодове 
Tъй като се отглеждат в мек климат, е безопасно да се съхваняват на стайна температура. Ако са разрязани, непременно ти поставете в кутия или ги увийте в специално фолио и ги дръжте в хладилника.

Авокадо 
Най-добре е да се съхранява при стайна температура, ако не е напълно узряло. Ако вече е разрязано с нож, напръскайте го с малко лимонов сок и го поставете в хладилника.
22.01.2020, 14:55 часа
920 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha