Детските градини в община Монтана остават с дежурни групи

Детските градини в община Монтана остават с дежурни групи Детските градини в Монтана ще продължат работа в съкратен състав, заради грипната епидемия, съобщи кметът Златко Живков след среща с директорите на образователните заведения.
В три от градините VІ, VІІ и Х има по две дежурни групи, в останалите по една. Така работещите родители, чиито деца са здрави ще могат да ползват услугите на детските градини. Кметът подчерта, че се въвежда строг санитарен филтър и болни деца няма да бъдат допускани. Заради многото отсъстващи деца, по-голяма част от педагозите са излезли в платен отпуск.
Вчера в късния следобед Регионалната здравна инспекция в Монтана обяви грипна епидемия в областта. В периода от 14 до 20 януари на територията на се наблюдава рязко покачване на случаите на грип и остри респираторни заболявания – 109 случая (273.53%).  Най-засегната е възрастова група 5-14 години 1603.05%, следва възрастова група 0-4 години -  639.53%. Със заповед на началника на Инспектората по образование от днес учениците са в грипна ваканция за три дни.
 
22.01.2020, 15:31 часа
1462 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha