Млада художничка откри изложба в Лом

Млада художничка откри изложба в Лом Младата художничка Катерина Маринова подреди втора самостоятелна изложба в галерия „Поломие” в Лом. Фрагменти от фасади на сгради, пейзажи и портрети са представени в нейната експозиция, в която място намират и учебни етюди. Катерина сподели, че като цяла творбите й показват динамиката на градския живот, но я вдъхновява и природата.
„Всяка една от картините въздейства по определен начин на зрителя. Те са част от някаква серия, като едната е на тема градът, където акцентирам върху това - как ми въздейства на мен големия град, а пък друга част са портретите. Аз съм много горда  отново в тази галерия да имам самостоятелна изложба, защото оттук започна всичко. Тук се научих да рисувам и получих онази основа, върху която да мога да стъпя”, каза по време на откриването на изложбата  Катерина Маринова.
Художничката благодари на учителя си по рисуване Кирил Апостолов, който представи експозицията.
Катерина Маринова е родена през 1994 година в град Лом. Завършва средното си образование в Козлодуй, а от 2013 до 2017 година изучава живопис в Националната художествена академия при професорите Ивайло Мирчев и Десислава Минчева. Тя е  част от групата „Млади български художници“. През годините има участия в редица пленери и изложби. 
09.02.2020, 08:54 часа
823 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha