Българката, блокирана в хотел в Тенерифе: Седим заключени, няма маски за нас /видео/

Българката, блокирана в хотел в Тенерифе: Седим заключени, няма маски за нас /видео/ „Пристигнахме вечерта. Сутринта, още при ставането си, намерихме под вратата си бележка, на която пишеше, че има предупреждение от здравните власти на Тенерифе”, разказва пред NOVA Виктория Захариева – българката блокирана в хотел в Тенерифе заради заразен с коронавирус.
Виктория, съпругът ѝ и 17-годишната им дъщеря живеят в Германия. Планирали почивката си в Испания месеци по-рано.
„На всички изходи има сложени табели, че не ни се разрешава да напускаме. Около хотела има червени ленти и полиция. Разбрахме, че болният е италианец, лекар, който е извозен в болница ”, обясни Виктория.
„По цял ден седим заключени и чакаме информация. Вратите са заключени, целият персонал е с маски. За съжаление за нас маски няма, ходихме да питаме многократно до рецепцията”, споделя още тя.
Виктория се надява да не стоят под карантина 14 дни. Със семейството ѝ се е свързал консулът на България в Мадрид.
„Увери ни, че ще ни се съдейства по всякакъв начин, за което сме много благодарни”, заяви Виктория. По план българите трябва да се завърнат в Германия в края на седмицата. Рано е да се каже дали това ще се случи. 
По-рано стана ясно, че заразените с коронавирус в хотел "Коста Адехе палас"  вече са четири. Освен италианския лекар, положителна проба са дали съпругата му, както и двойка, която е пътувала с тях.

26.02.2020, 09:30 часа
652 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha