Държавен фонд "Земеделие" отваря 3 схеми в подкрепа на стопаните

Държавен фонд "Земеделие" отваря 3 схеми в подкрепа на стопаните

Държавен фонд "Земеделие" отваря три схеми в подкрепа на земеделските стопани на 9 март, съобщи пресцентърът на Фонда.
Трите схеми предвиждат финансиране на земеделски производители по програмите, свързани с сертифицирането на стопанствата по стандарта GLOBALG.A.P, борбата с доматения миниращ молец и програмата за контрол на почвени неприятели по картофите, се посочва в съобщението.
От ДФЗ уточняват, че приемът на заявления по схемата за борба с доматения молец ще продължи до 30 септември, а бюджетът, който се отпуска е 500 хил. лева. Размерът на субсидирането ще покрива до 100 процента от цената на закупените препарати и средства за борба с вредителя, не може да надхвърля сумата от 2 500 лв. на хектар с ДДС.
Документи по схемата за сертифициране на стопанствата по стандарта GLOBALG.A.P. ще се приемат до 30 септември, а бюджетът за тази схема е 100 000 лева, се посочва в съобщението.
Производителите на картофи могат да кандидатстват за подпомагане за борба с вредителите до 15 май. Финансовият ресурс по схемата е 1,8 млн. лева за 2020 г. От подкрепата могат да се възползват малки и средни предприятия - земеделски стопани, които отглеждат картофи на площи с размер над 1 декар, информират от ДФЗ.

02.03.2020, 14:10 часа
837 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha