Внимание, измама! Врачанският „Конкурент“ почна да прави шменти капели с брояча на сайта си /доказателства/

Внимание, измама! Врачанският „Конкурент“ почна да прави шменти капели с брояча на сайта си /доказателства/ От няколко дни врачанският седмичник „Конкурент“ започна брутално да манипулира брояча на сайта си, установи проверка на агенция BulNews.
В таблицата на резултатите на histats.com започнаха да се появяват космически постижения, за които майсторите в занаята знаем, че са недостижими за Гошо Синдика.
Десет поредни дни през февруари аудиторията на сайта на фалиралия всекидневник се движеше около 4-5 000 души дневно. Изведнъж на 24-ти същия месец, броячът полудява и заковава невероятните 46 510 посещения. Това е най-доброто постижение в цялата история на съществуването на ведомствения електронен портал. От този момент тенденцията се запазва и през следващите „мъртви“ откъм новини 3 дни цифрите остават на това ниво. До вчера, когато последва рязък спад до около 9 000 посещения. Днес обаче от 6 сутринта отново стават шменти капели.
Подобни големи амплитуди са доказателство, че в определени периоди от време някой с технически умения включва „помпата“ /нещо като при такситата/ и започва да лъже аудиторията с нереални резултати. За да стане ясна манипулацията днес публикуваме и таблицата с посещенията на агенция BulNews. Така читателят ще има възможност да се убеди как изглежда нормалната статистика. Цитираните данни са видими в броячите, поставени в долната част на всяка от двете медии.
Трябва да се отбележи, че на практика е възможно да има подобни избухвания, макар и не чак в такива мащаби, но те са свързани с ексклузивни новини, които сериозно да увеличат интереса към медията. През последните дни в сайта на „Конкурент“ подобни материали липсват, като дори има и такива, в които те са четени по 100-200 пъти. Няма разумно обяснение как става така, че новинарският ти поток да е пресъхнал като река в пустиня, а в същото време броячът бясно да върти и трупа огромен трафик.
Обяснението на този „феномен“ е елементарно. Миналата седмица от фалиралия всекидневник промениха дизайна на сайта си и главният редактор Гошо Синдика иска да създаде легендата за наличието на успешен продукт. Така нисичкият ръководител полага трогателни усилия да промени неблагоприятното обществено мнение за своята работа след фалита на изданието и да излекува болното си его.
За негово съжаление подобни фалшификации за лесни за хващане, особено за майсторите в занаята, така че ефектът от тях ще е краткотраен. Няма как сайт без новини и екип изведнъж да започне наистина да регистрира високи посещения, тъй като това е невъзможно. Все едно Гошо Синдика да се качи в „Трабант“ и да тръгне към Луната. Няма как да стане. Същото важи и за любителите на шменти капели в журналистиката …
04.03.2020, 10:41 часа
5320 2
Коментари

Наблюдател

04.03.2020, 12:20 часа
Гоше,що не си вземеш багажа и не се завърнеш в родното Ружинци?Сигурно имаш земя и животни за гледане,по-спокойно ще ти е и нема да те мачкат като валяк цинкова кофа.Тръгни си с добро

Реалист

04.03.2020, 10:56 часа
Тоз Гошо Синдика требва да е голем мазохист,щом продължава да търпи това унижение.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha