Апелативният съд отказа да намали гаранцията на Антон Божков

Апелативният съд отказа да намали гаранцията на Антон Божков Апелативният съд потвърди мярката на Антон Божков – парична гаранция от 1 милион лева.
Синът на хазартния бос Васил Божков поиска мярката му да бъде променена в по-лека и паричната гаранция, която трябва да плати да е по-малка. Съдът обаче отхвърли искането.
На излизане от сградата Антон Божков отново отказа да говори пред журналисти.
Според обвинението Васил Божков и синът му - Антон имат обща фирма, а капиталът ѝ е от заеми, дадени от дружества на Васил Божков.
Самият Васил Божков е с повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.
Хазартният бос се укрива в Обединените арабски емирства, като България вече изпрати документите за неговата есктрадиция. Преди седмица съдът определи мярка задържане под стража за 72 часа на Божков и съратника му - Георги Попов, ако двамата бъдат върнати на българска територия.
 
12.03.2020, 15:10 часа
580 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha