Окръжната прокуратура в Монтана провери действията на кметовете за ограничаване разпространението на COVID-19

Окръжната прокуратура в Монтана провери действията на кметовете за ограничаване разпространението на COVID-19 Окръжната прокуратура в Монтана е извършила проверка на действията, предприети от органите на местната власт на територията на областта, против разпространението на вируса COVID-19. Тя е била осъществена в изпълнение на указанията на Върховна административна прокуратура, в рамките на надзора за законност, както и такива, дадени от Софийска апелативна прокуратура.
Проверката е обхванала дейността на кметовете в единадесетте общини на територията на област Монтана, по повод обявеното извънредно положение в препоръките на Националния оперативен щаб и заповедите на министъра на здравеопазването. Прокуратурата е обобщила получените данни и анализирала текстовете на издадените от кметовете заповеди, касаещи създалата се епидемична ситуация в страната. В рамките на една седмица общият им брой е 42.
Сред констатираните пропуски доминира липса на предприети действия, в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването.
Окръжната прокуратура в Монтана е изготвила предложения до кметовете на общините Бойчиновци, Чипровци, Лом, Брусарци, Вълчедръм, Медковец, Якимово, Берковица и Вършец.
23.03.2020, 12:30 часа
729 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha