Днес рожден ден празнува Стилиян Чомаковски, един от най-значимите земеделци в Северозападна България

Днес рожден ден празнува Стилиян Чомаковски, един от най-значимите земеделци в Северозападна България Един от най-известните земеделци от врачанското село Търнава Стилиян Чомаковски празнува днес рождения си ден. Бизнесменът е завършил средното си образование в Професионалната агротехническа гимназия в Бяла Слатина с паралелка „Механизация и електрификация на земеделското стопанство“, след което продължил обучението си в УНСС с бакалавърска степен „Финанси“ и магистратура "Банки и Банково дело“.
Днес Стилиян Чомаковски е виден земеделец, зърнопроизводител и финансист с усет към бизнеса, с голям опит в сделките на Българската фондова борса и международните финансови пазари.
Успешният бизнесмен е един от най-активните дарители на община Бяла Слатина и областта. Има собствен танцов състав „Чом Стил“, с който поддържат самодейната дейност в родното му село. Oсвен това, Чомаковски е основен дарител на църквата в Търнава и с неговата помощ тя е реставрирана по уникален начин.
Благотворителната дейност винаги е била от голямо значение за него. Бизнесменът е запален спортист и активно подкрепя развитието на тениса на корт и колоезденето в общината.
Досега той е правил пищни тържества за рождения си ден, но с оглед на извънредното положение и мерките за сигурност, приоритет за него е да помага на хората и затова празненства няма да има. 
В момента популярният предприемач издържа 5-има социално слаби и им помага да оцеляват в трудната ситуация, като делата му не спират до тук. Адаптивният бизнесмен извлича ползи от кризата с гъвкави решения, като същевременно е благодетел за околните. Напук на кризата, той ще увеличи не само персонала си, но и възнагражданията им.
Стилиян Чомаковски е израстнал в знаково семейство. Той споделя, че дължи успеха си на възпитанието, което е получил от родителите си Любчо и Цветана Чомаковски и примера на брат си Николай Чомаковски, който е собственик и управител на една от най-успешните фирми от строителния бранш в страната "Пайп Систем". 
В заключение земеделецът споделя, че главният принцип, който спазва е „Добри хора, добри сделки“, като допълва, че той е една от главните причини за неговия успех.

Честит рожден ден, г-н Чомаковски!

24.03.2020, 08:38 часа
8937 0