Гратисният период за закупуване на предпазни маски е до събота

Гратисният период за закупуване на предпазни маски е до събота Вчера министърът на здравеопазването издаде заповед за задължително носене на предпазни маски  на открити и закрити обществени места. В тази връзка се даде гратисен период на всички граждани, в който да си закупят маски.
"Знаете, че има противоречиви версии за носенето на маски, а заповедта на Ананиев е в резултат на продължително обсъждане. Болните лица задължително трябва да носят маски, СЗО не препоръча здрави лица да ги носят. Гратисният период за закупуване на маските е до събота", каза ген. Мутафчийски на сутрешния брифинг днес.
Той отсече, че основните източници, които ползват за въвеждането на мерки, са Китай, Южна Корея, Израел. В последната държава от снощи маските са задължителни.
"Поставянето на рестриктивни мерки пред българските граждани е истинско изпитание за тях, но ние също имаме семейства и търпим. Те са следствие на това, че наблюдаваме тенденциите. Ясно е, че не може да има 100-процентово разбиране. Получавам обаждания от граждани с горещи молби за по-строги мерки", допълни началникът на Националния оперативен щаб.
31.03.2020, 09:16 часа
1818 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha