Изследват за коронавирус съпругата на заразения от видинското село Дреновец

Изследват за коронавирус съпругата на заразения от видинското село Дреновец Екип на Регионалната здравна инспекция във Видин пътува към село Дреновец, за да бъде взета проба на съпругата на заболелия от коронавирус, а тя ще бъде поставена под 14-дневна карантина, научи агенция BulNews.
Днес, в Конферентния център на областната администрация в крайдунавския град областният управител Момчил Станков и директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински проведоха брифинг относно обявения случай на заболял от COVID-19 в областта.
Областният управител Момчил Станков обясни, че на този етап не се налага засилване на мерките срещу разпространението на коронавируса.
Мъжът е от село Дреновец. Той е пенсионер, не работи и не е имал широк кръг от контакти. Приет е в МБАЛ “Света Петка” в неделя със симптоми на коронавирус. Изпратен е от личния лекар, предварително са знаели, че пациентът е със съмнения за заболяването и всички мерки са били взети, стана ясно по време на брифинга. 
Мъжът е имал температура и кашлица, с развиваща се картина на двустранна бронхопневмония. В момента той е в добро състояние, незастрашаващо живота.
До миналата седмица от област Видин са взети общо 30 проби, като всички са отрицателни. От началото на седмицата са изпратени 5 проби, една от които е на въпросното лице. Днес са взети още 3, а резултатите се очакват.
02.04.2020, 16:42 часа
3110 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha