Карантина ли?! Двама от Монтанско нарушиха забраните, единият се разходи до София

Карантина ли?! Двама от Монтанско нарушиха забраните, единият се разходи до София Двама от Монтанско са нарушили наложената им карантина срещу разпространението на коронавируса, съобщиха от полицията в областния град.
Вчера, около 10 часа, полицаи са проверили адреса, на който трябва да е под домашна карантина 28-годишен местен жител. Той е без налични симптоми на коронавирус, но не трябва да напуска дома си за срок от 14 дни, считано от 30 март. При извършената проверка 28-годишният не е намерен. С него е проведен телефонен разговор, в който е заявил, че се намира в София.
В същия ден, около 13.40 часа, служители на реда са посетили дома на 58-годишен жител на Лом, който на 31 март се прибрал от чужбина и бил поставен под карантина за срок от 14 дни. При извършената проверка полицаите не  открили обитатели на адреса и потърсили 58-годишния на предоставения за връзка мобилен номер. В телефонния разговор той заявил, че се прибира от в болницата в Лом. Служителите установили мъжа на улицата, на която живеел, след като паркирал автомобила си.
За случаите е уведомена прокуратурата  и са образувани преписки за проверки на данни за извършените престъпления.

*Снимката е илюстративна
 
03.04.2020, 11:12 часа
4908 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha