Районната прокуратура във Видин погна тираджия, нарушил задължителната си карантина

Районната прокуратура във Видин погна тираджия, нарушил задължителната си карантина Апелативна прокуратура – София е взела на специален надзор ново досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 355, ал. 2 от НК. То се води под ръководството на Районна прокуратура – Видин срещу 64-годишния В.И. 
Мъжът нарушил предписаните от Районна здравна инспекция в Видин противоепидемични мерки, според които следвало да бъде изолиран след завръщането си от Норвегия.
На 1 април В.И. пристигнал с товарен автомобил, като преминал през ГКПП Дунав мост 2 Видин – Калафат. При завръщането си попълнил формуляр, в който вписал данните си и посочил адрес за пребиваване. Бил уведомен за задължителното спазване на карантина за срок от 14 дни.
На 5 април, на сформирания на входа на Видин контролно пропускателен пункт, според указанията на кризисния щаб, служители на Районното управление във Видин извършили проверка на пътуващия в лек автомобил гражданин. Било е установено, че това е В.И., наскоро се е завърнал от рискова държава и е следвало да спазва карантина на домашния си адрес в село Новоселци, област Видин. Напускайки задължителното му местонахождение и тръгвайки към Видин, без основателна причина за това, той извършил престъпно деяние в условията на извънредното положение. За него законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.
От началото на извънредното положение и въведените във връзка с него мерки, под ръководството на Районна прокуратура - Видин са били образувани дванадесет досъдебни производства за неспазване на задължителната карантина след завръщане в страната.
Прокуратурата апелира към гражданите да проявяват отговорно отношение в сложната епидемична обстановка.
07.04.2020, 10:36 часа
1218 1
Коментари

мда

07.04.2020, 11:06 часа
Ами пишете им имената да се пазят хората от тях
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha