Общинският пазар във Видин заработи отново

Общинският пазар във Видин заработи отново След указания на здравния министър за функционирането на кооперативните и фермерски пазари, за обработването на земеделските площи, за непрекъснатост на дейностите по отглеждане на селскостопански животни и производство на фуражи, със заповед на кмета на Общината д-р Цветан Ценков се възобновява дейността на местното тържище, считано от днес, съобщиха от пресслужбата на Община Видин.
Решението за затварянето му от 19 март 2020 г. е част от превантивните мерки, които Община Видин предприе във връзка с борбата срещу разпространението на COVID-19 и в условията на обявеното извънредно положение в цялата страна.
Заповедта на видинския кмет е сведена до знанието на управителя на Общинско предприятие „Пазари и паркинги“, който да създаде организация за спазване на противоепидемичните мерки, като не се допусне струпване на хора. Нарежда се и еднопосочно движение в рамките на територията на Общинския пазар, а така също и контролиран достъп на клиентите. Необходимо е да се спазва дистанция от минимум два метра между продавачите, които задължително трябва да носят предпазни средства. В заповедта е упоменато още, че ще се извършва ежедневна дезинфекция на пазара във Видин, а наемателите на общински обекти не бива да допускат вторично замърсяване на предлаганите храни.
Със заповедта са запознати областният управител на област Видин, директорите на Областната дирекция на МВР и на Регионалната здравна инспекция.
08.04.2020, 10:07 часа
1219 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha