Срамна гледка! Мъртво пиян полицай от Бяла Слатина спи след запой на масата /уникална снимка/

Срамна гледка! Мъртво пиян полицай от Бяла Слатина спи след запой на масата /уникална снимка/ Уникална снимка пристигна с пощенски гълъб в редакцията на агенция BulNews. На нея е документиран началникът на група „Охранителна полиция“ в районното управление в Бяла Слатина Пламен Нанков мъртво пиян да спи на масата след тежък запой. Очевидно силата на униформения не е в борбата с алкохола, тъй като видимо битката е загубена и служителят на МВР е нокаут.
Пламен Нанков стана известен в края на януари след публикация в BulNews, в която съобщихме, че е разследван по два случая на нарушаване на законите. В единия случай ставаше въпрос за съмнения за извършено документно престъпление, а във втория-за прикрита стрелба на негов приятел по човек.

Ексклузивно в BulNews! Разследват висш полицай от районното в Бяла Слатина, батакът е голям

Веднага след нашия материал от вътрешното министерство образуваха дисциплинарна проверка с указания, ако всичко се потвърди, той да бъде изхвърлен от системата на МВР. По издънките на Пламен Нанков вече се работи, но висш полицай полага сериозни усилия уволнението да бъде спестено. Плейбоят на врачанската дирекция Атанас Петков, който беше заточен в АЕЦ Козлодуй, оказва натиск над комисията във Враца проверката да бъде смачкана и Нанков да остане на работа. Особено упорито в тази област е „кончето“ на Петков-Цветан Захариев, който дърпа конците в областния град.
Тези дни самият Пламен Нанков се е похвалил пред приятели, че е говорил и с прокуратурата във Враца тяхната проверка да завърши с мнение за липсата на престъпления и така да си спаси кожата.
Остава да видим дали държавата има силата да удържи на лобистките напъни на шайката около полицая от Бяла Слатина и той да бъде спасен, или законът ще се стовари с цялата си строгост върху него.
Обществото очаква полицай, за който има сигнали за извършени престъпления и се напива като свиня, да бъде уволнен от системата на МВР най-малкото за уронването престижа на професията. А и какъв полицай е, щом е позволил някой да го снима мъртво пиян и това да стане публично достояние…
08.04.2020, 11:10 часа
14253 5