След масово тестване: Още двама полицаи са заразени с коронавирус у нас

След масово тестване: Още двама полицаи са заразени с коронавирус у нас Завърши изследването за коронавирус на полицейските служители. Тествани са 1016 души, установени са само двама болни. Седем души имат антитела, което означава, че са изкарали вируса, но най-вероятно леко и без симптоми.
Изводите на Щаба са, че епидемия е под контрол, но все още не можем да говорим за масов имунитет, който да ни пази. Добрата новина е, че има 6 нови излекувани, а заразените с коронавирус у нас общо са 611.
"Изследването е интересно, защото ни дава картина от ситуацията. Тези 0.7% заразени означават, че активна циркулация на вируса в София не е налична. Значи, че епидемията е под контрол. И ако продължим с мерките, тя ще може да остане с нисък интензитет на разпространение. И също така - че не можем да разчитаме на някакъв масов имунитет, който да ни пази", добави Кунчев, като подчерта, че все още е рано за отслабване на мерките.
Според ген. Мутафчийски масово скринингово изследване ще бъде скъпо и "абсолютно безсмислено" като данни. След месец ще бъде направено повторно изследване, след което също ще се направи и анализ.
09.04.2020, 10:47 часа
1040 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha