Над 500 доброволци доставят храна на нуждаещите се в Монтанско

Над 500 доброволци доставят храна на нуждаещите се в Монтанско Над 920 души от община Монтана ще получат пакетирани храни преди Великден, съобщи кметът Златко Живков. 
Дарителите за социалния патронаж се увеличават. Евгени Генов, собственик на фирмата „Гушанска боза”, ще осигурява за възрастните хора традиционната напитка през следващите три седмици. Един от постоянните дарители на общината доцент Борислав Великов се включва с 1 000 лева в кампанията.
През последния месец хората, които обслужват патронажа са се увеличили до 510. За да стигне храната до всички нуждаещи се в града и селата, включително и великденските пакети, 23 медицински сестри и фелдшери от детските градини и училищата ще работят в патронажа. Близо 100 души са заявили, че искат да бъдат доброволци уточни още Живков.
Остават  дежурствата в общинското предприятие „Чистота” през почивните дни. В района на театъра и комплекс „Житомир” са обособени 65 нови паркоместа. Продължава преасфалтирането на улици, текущ и основен ремонт на сгради в града и селата. Храма в село Войници е почти готов. Кметът Живков и Видинският митрополит Даниил са планирали неговото освещаване след края на извънредното положение.
 
13.04.2020, 15:31 часа
768 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha