Чехия регистрира най-малък брой заразени с COVID-19 за денонощие от 17 март

Чехия регистрира най-малък брой заразени с COVID-19 за денонощие от 17 март Чехия регистрира през последното денонощие най-малкия си брой заразени с новия коронавирус от почти месец, съобщи днес здравното министерство на страната, цитирано от ТАСС. Вчера в Чехия бяха установени 68 нови случая на заразяване с патогена - това най-ниският показател от 17 март.
Инфектираните с причинителя на COVID-19 в страната са общо 6059. Починалите са 147, излекуваните - 527. Първият случай в Чехия бе открит на 1 март; оттогава на територията й са тествани 131 542 души.
От 12 март в Чехия е обявена извънредна ситуация, а от 16 март - общонационална карантина. Благодарение на тези мерки разпространението на инфекцията е поставено под контрол, посочват властите. Извънредното положение ще остане в сила до 30 април.
От днес е разрешено чешките граждани в изключителни случаи да пътуват в чужбина, но само за да приберат оттам близки роднини, да отидат на лекар или при спешна командировка.
Завърналите се задължително ще остават две седмици под карантина вкъщи. Влизането на чужденци в страната, преустановено по-рано, няма да бъде разрешено до подобряване на епидемиологичната ситуация.
14.04.2020, 16:17 часа
685 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha