Керемедчиев: Няма закъснение на заплатите на медиците във врачанската болница

Керемедчиев: Няма закъснение на заплатите на медиците във врачанската болница В МБАЛ „Христо Ботев“ няма закъснение на заплатите на медиците, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Петър Керемедчиев.
„Няма закъснение на заплатите. Онзи ден предсрочно изплатихме и аванса на колегите. Поддържаме финансовото състояние на болницата, но кризата, разбира се, се отразява. Националната здравноосигурителна каса, Министерството на здравеопазването и Българският лекарски съюз, като подкрепа, предприеха съответните мерки и наистина документът вече е получен и ще започнат да се изплащат до 85% от заработките на база предходен период“, каза д-р Керемедчиев.
Той увери, че това ще бъде достатъчно за Фонд работна заплата и за издръжката на болницата.
„Няма да можем да си позволим най-вероятно допълнително материално стимулиране, но поне ще поддържаме дейността на лечебното заведение и ще можем да се разплащаме с колегите“, допълни ръководителят на болницата.
Д-р Керемедчиев отчете спад на хората, търсещи лекарска помощ.
„Хората се страхуват да потърсят лекарска помощ заради пандемията и това много притеснява лечебните заведения. Има хора, страдащи  от различни заболявания и не трябва да чакат състоянието им да се влоши и да стане критично“, каза той.
Лечебното заведение се съобразява с мерките, извършват се операции само по спешност, но нуждаещите се от лекарска помощ, хора с хронични заболявания не трябва да отлагат, а да търсят лекарска помощ навреме.
Директорът на врачанската болница призова хората при нужда да използват лечебното заведение и да не се притесняват. 
16.04.2020, 14:38 часа
889 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha