Мъж от Монтанско отива на съд за нарушена заповед за защита от домашно насилие

Мъж от Монтанско отива на съд за нарушена заповед за защита от домашно насилие Предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на мъж, обвинен за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК, внесе в съда Районната  прокуратура в Монтана.
По гражданско дело на Районният съд в Монтана е била издадена заповед за защита от домашно насилие, според която на обвиняемия е било забранено да приближава жена си и децата си - на 20 и 21 години. Той нямал право да се намира на разстояние по-малко от 50 метра от жилището им, както и местоработата, местата им за отдих и социални контакти.
Въпреки това, вечерта на 05.01.2020 г. той дошъл в дома им в село Владимирово. Възникнал скандал. По-малката дъщеря, която по същото време била навън, била уведомена по телефон, че баща й се опитва да посяга на майка й. Момичето веднага се прибрало у дома. След като една от дъщерите на обвиняемия подала сигнал на телефон 112, той се отправил към дома си.
Пристигналият на място полицейски екип го задържал за срок до 24 часа по Закона на МВР. Предстои производството да продължи в съда.
28.04.2020, 09:18 часа
1746 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha