От РЗИ във Видин отричат пациентa в тежко състояние в Гара Орешец да е върнат в дома

От РЗИ във Видин отричат пациентa в тежко състояние в Гара Орешец да е върнат в дома От здравните власти във Видин отричат твърденията, че пациент с влошено състояние е върнат в дома, стана ясно от думите на директорът на РЗИ Венцислав Владински. 
Заразените с COVID-19 в социалния дом във видинското село Гара Орешец няма да бъдат хоспитализирани, каза още Владински.
"Няма къде да бъдат настанени възрастните хора. Кореспондирал съм с щаба и се е взело решение. В нашата болницата няма достатъчно легла за тези 8 човека, те са оставени в дома на 2рия етаж под изолация. Вече има и лекар, който ги е прегледал, назначил е лечение и започва вече той да води сметка за тях", заяви той.
Пациентите нямат симптоми, за да постъпят на болнично лечение, обясни вчера главният държавен здравен експерт доц. Ангел Кунчев.
Според кмета на Община Димово Светослав Славчев е недопустимо един и същ персонал в Дома да се грижи и за здрави, и за заразени с коронавируса.
"Същият този човек с линейка е докаран в болницата, пуснати са изследванията, направена е рентгенова снимка и няма пневмония, просто има кашлица. Кмета ми докладва, че има 2 жени в тежко положение, абсолютно невярно. Лично директора на регионалната здравна каса заедно с доктора, който се занимава с дома са влезли в дома. Всеки пациент е бил прегледан от лекаря и е премерена температурата. Само трима от тях са имали 37.5 градуса температура", заяви той.
Заразените домуващи са отделени от здравите на отделен етаж.
29.04.2020, 08:55 часа
2867 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha