Риболовът над всичко! Двама рибари от Видинско погазиха забраните и отнесоха актове

Риболовът над всичко! Двама рибари от Видинско погазиха забраните и отнесоха актове Полицейски служители са заловили двама мъже за незаконен риболов, информираха от областната дирекция на МВР във Видин.
Вчера, около 15 часа, в село  Рабиша, в посока на язовира,  служители на районното управление в Белоградчик са спрели лек автомобил „Опел Астра“. Зад волана на немското возило е бил 32-годишен жител на селото. 
В хода на проверката униформените са констатирали, че водачът е неправоспособен. В багажника на превозното средство са били открити три риби сребриста каракуда с тегло 2.2 кг и приспособление за риболов – метален обръч с прикачена мрежа. 
Рибата и рибарската принадлежност били иззети по надлежния ред. На мъжа е съставен акт по Закона за движението по пътищата и два акта по Закона за рибарството и аквакултурите. 
Минути по-късно, в същия район, униформените са спрели лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 47-годишен мъж от Рабиша. 
При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 0.76 промила. В багажника на колата полицаите установили и иззели приспособление за риболов – метален обръч с прикачена мрежа. 
На водача съставили два акта – по Закона за движението по пътищата и по Закона за рибарството и аквакултурите.
29.04.2020, 10:36 часа
10606 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha