Медици от цялата страна с желание да помогнат на видинските си колеги

Медици от цялата страна с желание да помогнат на видинските си колеги Лекари и медицински специалисти от цялата страна са изявили желание да помогнат на видинската болница, която е една от най-тежко засегнатите от пандемията на коронавирус, това каза пред Радио ВИДИН директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински.
"Има такова желание наистина. Предстоят дискусии с местния Кризисен щаб. Все пак решението зависи от директорите на съответните болници. Специалността на лекаря няма значение - могат да дойдат и да работят в Спешното отделение".
След изтичането на 14-дневния срок част от медиците, които имат отрицателни тестове, ще се върнат на своите работни места.
"Липсват кадри в момента в неврологичното отделение. Първите 9 от него ще се върнат на работа. Първият им тест беше отрицателен, чакаме и втория".
22 са новите случаи на коронавирус в област Видин за последното денонощие, като положителен тест са дали сестра и лекар от болницата "Света Петка".
"Много са случаите. Има нови положителни от дома в Гара Орешец. Другите са положителни - контактни на предишните положителни. Вероятно това е причината за нарастване на бройката".
02.05.2020, 17:28 часа
1267 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha