Добра новина за мездренчани: Иван Аспарухов разреши посещенията на заведения на открито /заповед/

Добра новина за мездренчани: Иван Аспарухов разреши посещенията на заведения на открито /заповед/ Кметът на община Мездра издаде заповед, с която се допускат, считано от 6 май 2020г., посещенията на търговски площи на открито /градини, тераси и други/ на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници, при спазване на противоепидемичните мерки.
ЗАПОВЕД №283/04.05.2020 г. 
На основание чл. 44, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.63 от Закона за здравето и във връзка с Решение на Народното събрание от 13.03.2020г. за обявяване на извънредно положение на територията на Република България и Заповед №РД-01-249/03.05.2020 г. на министъра на здравеопазването,
НАРЕЖДАМ: 
1. Допускат се посещенията на търговски площи на открито /градини, тераси и други/ на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе-сладкарници, при спазване на следните противоепидемични мерки:
а) разполагане на масите по начин, осигуряващ разстояние не по- малко от 2.5 м между тях и не повече от четири лица на маса или на едно семейство; 
б) обслужващият персонал да е с поставена защитна маска за лице; 
в) да се почистват и дезинфекцират повърхностите на масите и столовете след всеки посетител; 
г) да се поставят на видни места диспенсери с дезинфектант за ползване от посетителите на заведението. 
2. Допуска се упражняването на индивидуален спорт на открито /в това число тенис, колоездене, лека атлетика и др./, при спазване на дистанция от най-малко 2.5 м между отделните спортуващи и на всички противоепидемични мерки. 
Настоящата заповед да се сведе до знанието на главния експерт „Икономика, стопански дейности, търговия и защита на потребителите“ в община Мездра, общинският оперативен щаб, началника на районното управление в Мездра, кметовете и кметските наместници на населените места в общината и всички останали заинтересовани лица за сведение и изпълнение. 
Контролът по изпълнението и спазването на заповедта възлагам на контролния екип към Общинския оперативен щаб. 
Заповедта влиза в сила от 04.05.2020г., с изключение на т.1, която влиза в сила от 06.05.2020г. 

 
05.05.2020, 11:29 часа
1362 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha