В четвъртък отварят централния жп прелез в Монтана

В четвъртък отварят централния жп прелез в Монтана В четвъртък отваря централния жп прелез в Монтана, съобщи кметът Златко Живков.
Припомняме, че ремонтът на прелеза на булевардите “Александър Стамболийски” и “Христо Ботев” започна в събота.
"Беше свършена огромна работа на третия прелез. Това е най-големият прелез в област Монтана, може да се разбере по потока в събота сутринта- имаше едночасови задръствания на другите два прелеза заради това, че се наложи да бъде спрян този. Хората работят на денонощен режим, работиха и двете нощи, за да могат да компенсират всички видове дейности, които са необходими и след 20 години да имаме един от петте най-добри прелези с подобна настилка, каквато имаме в момента. Това, което сме подписали предварително като договор - в четвъртък, 14-ти, в 4 часа следобед прелезът трябва да бъде готов", каза Живков.
Това е най-мащабният ремонт на централния  жп прелез в Монтана от 20 години насам. Той се намира на вход-изходния булевард "Ал Стамболийски". Старата  гумена настилка е от 20 години и е една от трите, които тогава американското посолство дари на страната ни по повод посещението на президента Бил Клинтън, припомнят от Общината.
12.05.2020, 16:39 часа
2634 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha