Прокуратурата погва системен нарушител на карантината от монтанско село

Прокуратурата погва системен нарушител на карантината от монтанско село Районната прокуратура в Монтана погва системен нарушител на карантината от монтанското село Охрид, научи агенция BulNews.
На 6 май, около 12.30 часа, е подаден сигнал на тел. 112. Обадилият се съобщил, че 32-годишен жител на селото, поставен под карантина от 5 май, не я спазва и няколко пъти напуска дома си. Според сигнала нарушителят е управлявал лек автомобил, с който заминал за Монтана. За проверка на сигнала са изпратени служители от полицейския участък в Бойчиновци, които посетили адреса и не открили 32-годишния мъж.
При извършената справка е установено, че той е изолиран в домашна среда от 5 май, когато се прибрал от Кралство Нидерландия и влязъл в страната през Дунав мост 2 – Видин.
При опит да се свържат с него на предоставения от мобилен телефон, се включвало съобщение, че е грешен. При последвало посещение на адреса в селото са открили мъжа. Той обяснил, че решил да отиде с автомобила си до областния град, където напазарувал строителни материали и ги откарал до село Боровци, на свой познат, с когото се прибрали от Кралство Нидерландия.
Материалите по преписката са изпратени на Районна прокуратура Монтана.

 
13.05.2020, 11:29 часа
3626 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha