Младоженци във Видин помолиха гостите да не носят букети, а да дарят пари за деца от ЦНСТ "Дъга"

Младоженци във Видин помолиха гостите да не носят букети, а да дарят пари за деца от ЦНСТ "Дъга" Доброто не струва скъпо, но много се цени, казва Анжела Борисова, екипен ръководител на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Дъга" във Видин. Повод е жестът на младоженци. Гергана и Марио Георгиеви са семейство по-малко от седмица. Отказват се от цветята за сватбения си ден, за да дарят за децата и младежите от центъра парите, които са получили вместо букети. Успяват да съберат 300 лева. 
"Ще се опитаме да направим нещо, което да е полезно за всички деца е да закупим някакво съоръжение. Ще го обмислим. За нас дойдоха като изненада тези парички... Потребителите, които могат да изкажат свое мнение, могат да ни насочат към своите потребности, за да можем да вземем адекватно решение и паричките да се използват по предназначение и да зарадват децата и младежите.  Ще предприемем това, което е най-добро за децата, за да знаят, че това им е един спомен от сватбата на тези млади хора, които за мен са доста отговорни, хора с добри сърца и каквито трябва да има повече сред нас...", казва Анжела Борисова. 
И най-красивият букет за няколко дни увяхва, си казват Гергана и Марио, докато се подготвят за сватбеното тържество. Затова в поканите помолили гости да отделят средства за благотворителност. 
"Още в самото начало Гергана пое тази инициатива. Каза: "според мен няма смисъл от букетите. По-добре да съберем тези парички и да ги дарим. Все още тогава не знаехме как точно и къде да ги дарим, защото в момента живеем в София. Аз съм родом от Видин, а тя е от Попово, но решихме сватбата да я направим във Видин. Някак си така ни дойде отвътре, че дарението трябва да е за града. Моята майка се познава с директорката на центъра и просто много бързо решихме, че дарението ще бъде за тях, за тези деца. Апелираме към повечето млади, бъдещи двойки да поемат тази инициатива и да направят дарения, без значение дали ще е индивидуално за някое дете или за някой дом, който се нуждае от средства", обясни Марио Георгиев. 
20.06.2020, 08:54 часа
900 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha