САЩ и Русия провеждат преговори за космическата сигурност

САЩ и Русия провеждат преговори за космическата сигурност Съединените щати и Русия ще проведат преговори за космическата сигурност през следващата седмица, съобщи в петък помощният държавен секретар на САЩ Кристофър Форд.
Съобщението идва само часове, след като Москва призова за дискусии със САЩ и Обединеното кралство по "всички въпроси на космическата дейност с участието на заинтересовани агенции и организации".
По-рано днес Министерството на външните работи на Русия заяви, че Москва е заинтересована да проведе преговори за космическото пространство със Съединените щати и Обединеното кралство.
"Призоваваме нашите американски и британски колеги да проявят професионализъм и вместо пропагандни фалшиви новини да седнат на масата за преговори и да се присъединят към съществена работа. Потвърждаваме готовността си да обсъждаме всички въпроси на космическата дейност с участието на заинтересовани агенции и организации ", се казва в изявление на министерството.
Изявлението е факт, след като САЩ и Великобритания обвиниха Русия, че е изпитала оръжие, което може да се използва за унищожаване на сателити в космоса, предадоха световните агенции.
Разговорите ще бъдат първите официални двустранни дискусии по въпроса между Москва и Вашингтон от 2013 година насам.
25.07.2020, 14:24 часа
711 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha