Ремонтират и отсечката Благово - Монтана

Ремонтират и отсечката Благово - Монтана Освен пътния участък Боровци – Благово ще бъде ремонтирана и отсечката до обходния път на Монтана.
Той е част от републиканската пътна мрежа и е с дължина 7.2  км. Началото е на разстояние 1.750 км след края на село Благово, продължава в посока Монтана, преминава по ул. „Диана“ в индустриалната зона на града и завършва преди пътния възел с обходния път и бул. „3-ти март“.
Основият ремонт включва възстановяване на пътната настилка с полагане на изравнителни и усилващи пластове от неплътен асфалтобетон и износващ пласт от плътен асфалтобетон. Ще бъде укрепен  участък от 165 метра, в непосредствена близост до язовир "Чернила", където има свлачищна деформация, Предвиден е ремонт на отводнителната система на пътя; монтиране на нови ограничителни системи; полагане на нова маркировка, вкл. надлъжна релефна шумна маркировка; поставяне на нови пътни знаци, както и на соларни знаци за измерване на скоростта на движение на автомобилите.
Проектът включва и ремонтни работи на две съществуващи големи съоръжения: мост над река Огоста и пътен надлез над жп линия.
Стойността на проекта е 3 737 783.92 евро като 85 % от средствата осигурява Европейският фонд за регионално развитие по програма "Интеррег" Румъния – България.
485 874.54 е национално съфинансиране, основнен партньор по изпълнението е АПИ.
28.07.2020, 14:07 часа
2998 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha