Румъния надхвърли 50 000 заразени с коронавирус

Румъния надхвърли 50 000 заразени с коронавирус Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Румъния се увеличи с 1 295 души през изминалото денонощие, с което от началото на епидемията в северната ни съседка официално регистрираните заразени вече са общо 50 886 души, съобщиха от правителството, след като страната е в състояние на тревога, което трябва да приключи до две седмици, съобщава "Ройтерс".
От началото на епидемията в Румъния на 26 февруари общо 2 343 души са починали, а 27 007 души са се възстановили.
През март президентът Клаус Йоханис разпореди налагането на строга блокада, която да помогне за овладяване на разпространението на вируса, а след това замени извънредното положение с по-мек режим на тревога.
Опозиционните социалдемократи се надяват да свалят правителството на центристкото малцинство на премиера Людовик Орбан в парламентарен вот на недоверие до края на следващия месец, обвинявайки го в лошо справяне с епидемията.
Около една трета от заразените в Румъния са концентрирани в четири области: столицата Букурещ, северният град Сучава, средновековния град Брашов в Трансилвания и окръг Арджеш.
31.07.2020, 16:46 часа
474 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha