Тежък уикенд за огнеборците във Видинско, пожари унищожиха стопанска постройка и 15 дка лозя

Тежък уикенд за огнеборците във Видинско, пожари унищожиха стопанска постройка и 15 дка лозя Тежък уикенд са имали огнеборците във Видинско, научи агенция BulNews.
В петък, в 17.40 часа, е постъпил сигнал за горящ лозов масив в землището на село Рупци. Към мястото веднага се отправили огнеборци, но до пристигнето им пламъците вече били унищожили 15 дка лозя. Спасени били 10 дка насаждения и близката сграда. 
Предполагаемата причина за възникването на пожара са искри от далекопровод, преминаващ над масива. 
Същия ден екипите гасили запалени сухи треви и храсти в землищата на селата Кутово, Синаговци и Върбово.
В събота пожарникарите гасили запалени сухи треви в междублоково пространство в к-с “Панония“ и запалени отпадъци в село Винарово. При пожарите няма нанесени материални щети, уточняват от МВР. 
В неделя, в 16.03 часа, е постъпил сигнал за горяща стопанска постройка в село Вълчек. На местопроизшествието е направен оглед, като е установено, че причината за инцидента е късо съединение в електрическата инсталацията на сградата в резултат на прекъснати кабели от гризачи. Огънят е унищожил 40 кв м покривна конструкция и четири кубика дърва за огрев. Пламъците са потушени от служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кула, които успели да спасят близката сграда. 
Същия ден видинските огнеборци реагирали на два сигнала за пожари без материални щети. Те гасили запалени сухи треви на улиците „Момчил войвода“ и „Княз Дондуков“ в областния град.

*Снимката е илюстративна 
03.08.2020, 10:08 часа
828 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha