Организират двудневно безплатно училище за велосипедисти във Враца

Организират двудневно безплатно училище за велосипедисти във Враца Двудневно безплатно байк училище за планинско колоездене „По пътеките на Ботев“ ще се проведе на 15 и 16 август във Враца. Атрактивната инициатива се организира от колоездачен клуб „Враца Велообщество“, с подкрепата на общинска администрация и Обществен Дарителски Фонд за Враца.
Спортното предизвикателство е насочено за деца от града и региона на възраст от 12 г. до 18 г., като в него ще се включи и лицензиран треньор от Националната спортна академия. 
Стартът на велоучилището ще бъде даден от паметника „Лъвчето“ в 10.00 ч., а трасето от 19 км ще премине около язовир „Дъбника“ и ще продължи през село Костелево, Телевизионната кула, Ботев път – местността „Речка“ и врачанските лозя.
Изискванията към младите байкъри е да са с изправен планински велосипед (с хидравлични спирачки), резервна гума и защитна каска. 
Основната цел на инициативата е да се популяризира районът на Ботевия път и да се привлекат туристи, любители на планинското колоездене. Последното събитие за месеца на клуб „Велообщество“ е състезание по планинско колоездене, което ще се проведе на 30 август, допълниха от Общината.
14.08.2020, 11:29 часа
543 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha