Два сребърни медала от международни състезания за врачанска математичка /снимки/

Два сребърни медала от международни състезания за врачанска математичка /снимки/ Два сребърни медала от международни математически състезания получи петокласничката от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца Никол Илиева, съобщиха от школото. 
Първото отличие е завоювано на финала на международния турнир Математика без граници, който се проведе на 16 август в Несебър. Участие в надпреварата взеха 690 представители на България и още 930 от 18 държави, които се състезаваха в родните си страни: Австралия, Азербайджан, Афганистан, Виетнам, Естония, Казахстан, Киргизстан, Северна Македония, Малта, Нигерия, Русия, Румъния, Словения, Тайван, Турция, Узбекистан, Украйна и Филипините. Въпреки голямата конкуренция, Никол Илиева показа завидни знания и се нареди сред най-добрите. Другият успех на младата врачанска математичка е от финалния кръг за купата на международното математическо състезание Big Bay. В него се включиха близо 1000 ученици от Хонг Конг, Тайланд, България, Индонезия и Филипини от предучилищна възраст до 12 клас. Никол, която е част от отбора на България, е сред сребърните медалисти от надпреварата.
Ограниченията, които бяха наложени през последните месеци заради разпространението на COVID – 19, не попречиха на ученичката от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ да се нареди сред най-добрите в своята възрастова група. От международни математически състезания тя има 3 златни и 6 сребърни медала. От национални математически състезания - първи места с максимален резултат, сребърни и бронзови медали. На Второ място е в Областен кръг на Олимпиадата по математика. Никол очаква класиране от други математически състезания и финали, в които е участвала. Предстоят ѝ участия във финали през август-октомври 2020 год. Ученичката благодари за подкрепата и помощта на своя класен ръководител г-жа Ваня Иванова. 
26.08.2020, 11:18 часа
873 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha