Четири са новите случаи на коронавирус в област Благоевград

Четири са новите случаи на коронавирус в област Благоевград Четири са новите случаи на заразата в областта. Това показват данните в Националната информационна система.
45 нови случая на коронавирус има в област Благоевград за периода от 28 до 30 август, съобщиха от РЗИ.
Най-много са случаите в областния център - 13, следван от Гоце Делчев, където са 7. "От тази седмица се засилват съвместните проверки с органите на МВР за спазване на противоепидемичните мерки", каза за директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов.
По негови наблюдения, през летните месеци хората са се отпуснали и се наблюдава неглижиране на мерките, което е и причина за засилване на контрола. Д-р Калоянов допълни, че проверки се извършват и по курортите в областта.
По думите му, по-голямата част от хотелиерите и ресторантьорите са създали организация, така че противоепидемичните мерки да бъдат спазени. Има обаче и нарушители, които най-често се установяват по сигнали.
Директорът на РЗИ посочи, че Благоевград е курортна област, където в много населени места има хотели и къщи за гости. С началото на есенно-зимния сезон проверките в туристическия сектор също ще зачестят.
"На този етап ситуацията в областта е "поносима", уточни директорът на здравната инспекция. "Болниците в Разлог и в Гоце Делчев са запълнени на шестдесетсет процента, а лечебните заведения в Благоевград и в Сандански - под петдесет", каза още д-р Калоянов.
31.08.2020, 15:29 часа
692 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha