Местен лидер на ГЕРБ във Видинско подава оставка и бяга от партията

Местен лидер на ГЕРБ във Видинско подава оставка и бяга от партията Председателят на Общински съвет – Ново село и организационен секретар на ПП ГЕРБ в общината Иво Вергилов подаде заявление за прекратяване на членството си в партията, научи агенция BulNews.
Вергилов заяви категорично, че неслучайно подава заявление за напускане на ГЕРБ именно днес.
„Многократно съм търсил подкрепа от местното и от централното ръководство на партията за решаване на многобройните проблеми в община Ново село – и партийни, и общински. Нито веднъж не съм срещнал разбиране, отговор, или поне опит за диалог. Община Ново село е малка община със застаряващо население, но независимо от това и тук живеят будни млади хора, които искат промяна. Неточно се изразих, че не сме подкрепяни. Истината е, че ни се пречи по всякакъв възможен начин. Област Видин изведнъж стана много притегателна за партийното ръководство, след напускането на много от членовете и отдръпването на друга голяма част от тях. Но всичко, което се прави, е само показен пиар“, каза Иво Вергилов.
Той подчерта, че е научил за посещението на Цвета Караянчева в област Видин днес от медиите.
„За поредното показно събитие. Реших, че точно днес е моментът да напусна ПП ГЕРБ. В заявлението си за отказ от членство написах, че моята визия за бъдещето, за развитието ми като гражданин на България, за развитието на община Ново село, категорично се различават от този начин на действие“, допълни той.
Иво Вергилов каза още, че категорично няма да напусне ОбС Ново село, още повече, че е избран за председател, въпреки съпротивата на ГЕРБ. За него гласовете си са дали „млади общински съветници“ - новите лица в местната политика, които искат промяна в управлението на общината.

 
07.09.2020, 16:20 часа
5203 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha