Демонстранти излязоха по улиците на Германия, искат Берлин и ЕС да приемат бежанци от лагера Мория

Демонстранти излязоха по улиците на Германия, искат Берлин и ЕС да приемат бежанци от лагера Мория

Демонстранти излязоха снощи по улиците на няколко градове в Германия, за да призоват Берлин и ЕС да приемат мигрантите от почти разрушения от пожар бежански лагер на гръцкия остров Лесбос, предаде ДПА.
Около 3 000 души участваха в демонстрация в Берлин в сряда вечерта, съобщи местната полиция. 1800 демонстранти са се събрали в Лайпциг, над 1 200 в Хамбург и 300 - във Франкфурт. Те са призовали за незабавна евакуация на всички лагери по гръцките острови и са поискали страните от ЕС да приемат бежанците.
Отделни страни ще трябва да се заемат с тази задача, тъй като не се очертава европейско решение, посочи германската хуманитарна организация "Зеебрюке".
Европейски представители казват, че съдбата на около 12 600 сега бездомни мигранти от лагера Мория трябва да бъде приоритет.
Международната лига за човешки права също се включи в демонстрациите под мотото "Ние имаме място!". Протестиращите носеха плакати с надписи, като ""Евакуирайте Мория" и "Засрами се, ЕС". Говорители на протестите посочиха, че лагерът Мория е трябвало да бъде евакуиран още преди пожара, заради нехигиеничните условия за живот там.

10.09.2020, 09:51 часа
878 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha