Изградиха нови повдигнати пешеходни пътеки в Берковица /снимки/

Изградиха нови повдигнати пешеходни пътеки в Берковица /снимки/ Единадесет нови повдигнати пешеходни пътеки са изградени в Берковица, съобщиха от общината.
Пешеходни пътеки са изградени след решение на Общинската обществено-консултативна комисия по проблемите на безопасността на движение по пътищата, в която членуват и представители на Районно управление на МВР – Берковица.
Изкуствените неравности са на възлови места в града – на ул. ”Николаевска” – в района на гробищния парк и преди кръстовището с ул. ”Парчевич”; на ул.” Александровска” – срещу „Ловно-рибарското дружество“, преди входа на поделението на “Гранична полиция“ в посока OMV и срещу пункта за годишен технически преглед; на ул. ”Сливница”- в района пред мебелен магазин „Мура”; на ул.”Кирил и Методий”- пред входа на стадиона и пред входа на Цех 42; на ул. ”Заряница” – след кръстовището с ул. ”Пиротска”.
Очаква се скоростта на преминаващите оттам моторни превозни средства да се ограничи, което ще осигури по-голяма сигурност за пресичащите пешеходци.
Повдигнатите пешеходни пътеки са изградени с висококачествени материали и са съобразени със законовите изисквания за безопасност на движението, описани в Наредбата за условията за изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта на движение и изискванията към тях.
Поставени са съответните предупредителни пътни знаци и пътна маркировка.
02.10.2020, 09:18 часа
730 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha