Районният съд в Лом наказа с 4 месеца затвор рецидивист с 38 присъди, влязъл със сила в чужда къща

Районният съд в Лом наказа с 4 месеца затвор рецидивист с 38 присъди, влязъл със сила в чужда къща Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнатото между районната прокуратура и защитата на подсъдимия Б. Л. К., за четири месеца затвор ефективно, научи агенция BulNews. 
40-годишният Б. Л. К. – с начално образование, безработен и осъждан 38 пъти досега – предимно за кражби, на 2 юли 2019 г. между 3 и 5.35 часа влязъл в чуждо жилище в крайдунавския град – в дома на С.М.С., като употребил за това сила - отскубнал долната част на комарник и премахнал част от стъкло на прозорец. Подсъдимият претърсил жилището за пари и ценни вещи, но излязъл без да вземе нищо.
По-късно мъжът бил открит и задържан от служители на МВР и срещу него било образувано досъдебно производство за нарушаване неприкосновеността на жилище със сила и нощем, за което законът предвижда „Лишаване от свобода“ от 1 до 5 години. Пред съда подсъдимият Б. Л. К. се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумението за наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, които ще бъдат изтърпени ефективно при първоначален „строг“ режим.
Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.
 
06.10.2020, 09:18 часа
994 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha