Италия затяга мерките срещу коронавируса

Италия затяга мерките срещу коронавируса

Правителството в Италия договори с регионалните власти мерки за ограничаване разпространението на коронавирус, съобщи БГНЕС.
Решено е баровете и ресторантите да работят до 18:00 часа, затварят се фитнес залите, кината и басейните. Призовават се гражданите да не излизат и да ограничат контактите до лицата от семейството си. Не се въвежда полицейски час и блокиране, а магазините и повечето фирми ще продължат да работят.
Обслужването в баровете и ресторантите, обаче, ще бъде обект на поредица от проверки за ограничаване на заразяването. Кината, театрите, игралните зали и дискотеките ще бъдат затворени.
Съгласно указа, до три четвърти от гимназиалното обучение трябва да се извършва онлайн, за да се ограничи броят на учениците в сградите на училищата.
Правителството на Джузепе Конте беше обвинено в „игра с огъня“ заради очакваното въвеждане на допълнителни ограничения, които ще нанесат сериозен удар по хотелиерството.
Собственици на ресторанти отправиха апел заведенията да не бъдат затваряни напълно и правителството да им предостави някаква финансова подкрепа.
Според тях, в противен случай компаниите ще загинат, а може да се стигне и до гражданска война, тъй като хората вече нямат пари.

25.10.2020, 15:57 часа
619 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha