Министър Красен Кралев откри ремонтираната волейболна зала във Враца /снимки/

Министър Красен Кралев откри ремонтираната волейболна зала във Враца /снимки/ "През настоящата година ще стартират дейностите по цялостна реконструкция на лекоатлетическата писта на стадион „Христо Ботев”, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев при откриването на напълно обновената волейболна зала във Враца.
„За последните няколко години Калин Каменов промени облика не само на града, но и на спортната инфраструктура. Вярвам, че тази модерна зала ще предостави необходимите условия за тренировките и състезания по един от най-успешните колективни спортове в страната - волейболът. През тази година ще започне и обновяването на пистата на стадион „Христо Ботев”, за която Общината има разработен проект, в който е предвидена нова каучукова настилка, сертифицирана от IAAF, както и изграждането на необходимите съоръжения за отделните дисциплини. Тези инвестиции ще допринесат за превръщането на града в тренировъчен център”, каза още Красен Кралев.
Кметът Калин Каменов благодари на спортния министър и правителството за подкрепата и заяви, че залата е възможност във Враца да бъде възроден отново женският волейбол.
„С осигурените 1 200 000 лв. от правителството успяхме да обновим напълно съоръжението и от едно хале, да направим спортна зала, в която да се провеждат както тренировки, така и състезания. Инвестициите ни в спорта няма да спрат дотук, тъй като в момента възстановяваме игрището в кв. „72”, изграждат се два нови терена в селата Бели извор и Лиляче, реконструират се и други площадки в отделни квартали на града, а в непосредствена близост до стадиона се изгражда модерен спортен комплекс. С подкрепата на министерството на младежта и спорта, в навечерието на 100-годишнината на Ботев Враца ще започнем обновяването на лекоатлетическата писта на стадиона“, заяви Каменов.
По време на посещението си във Враца, министър Кралев и кметът Каменов посетиха изграждащият се спортен комплекс, който ще бъде с възстановителен център и две игрища с изкуствена настилка.
29.10.2020, 12:30 часа
3499 5
Коментари

Марин Ранчев

30.10.2020, 08:53 часа
Като гледам кметовете на Видин, Монтана и Плевен, на представителя на мутробарока във Враца му се предлага удобството да усвоява и да се отчита по веригата, няма отчетност,няма прозрачност,всичко е на тъмно по бандитски

Боци

30.10.2020, 08:41 часа
Колко пъти откриват този ремонт на века? Главната улица трябваше да е отдавна готова до Гарата, за това бяха отпуснати толкова пари, а тя спря, една трета от проекта е потънала в кеш бек с фирмата строител на Божков, някой стана много богат!

зуека

29.10.2020, 15:19 часа
Добре се прави и подобряват спортните зали и терени, но има големи загуби за Общината и за врачани от обществените поръчки и проектите от глупаво сключени договори, втория етаж във всяка стая по двама юристи и двама чиновника.

Боби Барона

29.10.2020, 14:21 часа
Най-добре ще е Кралев да си вземе и Калинчо нали му е бил зам. министър и цялото крадливо обкръжение от Благоевградско и селата.

Пингвина вън !

29.10.2020, 14:10 часа
Кралев да си прибира варненското недоразумение !! В общинска администрация няма длъжност - поклисар !!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha