Общинари и сенатори oт Бяла Слатина станаха доброволци в местната болница

Общинари и сенатори oт Бяла Слатина станаха доброволци в местната болница Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка и високата заболеваемост от COVID-19, кметът на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков поде инициатива за набиране на доброволци в помощ на МБАЛ-Бяла Слатина.  
От днес, 29.10.2020 г, доброволци от служителите в  общинска администрация и от общинските съветници започнаха дежурства в болницата в Бяла Слатина. Те ще бъдат на разположение в следващите дни за помощ при осъществяване на пропускателен режим и дезинфекция в лечебното заведение.
Инж. Цветков още веднъж настоятелно приканва всички жители на община Бяла Слатина да изпълняват заповедта на Министъра на здравеопазването и на директора на РЗИ-Враца за спазване на всички мерки за защита и социална дистанция, както и налагането на самодисциплина.
Апелът му е най- вече към възрастните хора и тези с хронични заболявания, които по възможност е добре да си стоят  в къщи.
Напомняме, че община Бяла Слатина предоставя услугата „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ за всички свои съграждани в невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот, вследствие на ограниченията, наложени от разпространението на COVID 19. Помощта се изразява в закупуване на хранителни продукти, медикаменти, плащане на битови сметки, извършване на определени административни услуги. От услугата могат да се възползват най-уязвимите и имащи нужда от помощ и съдействие жители на общината, за които това е безценна подкрепа в този момент. Това са хората над 65- годишна възраст, лица с увреждания и/или член на семействата им, самотен родител с деца до 12 г. възраст, човек поставен под карантина.
Заявки се приемат всеки работен ден от 9 до 17 часа на телефон 0893326506 или 0915/882122. 
 
29.10.2020, 15:39 часа
587 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha