Ударна спецакция в Криводол! Иззеха 140 кг нелегален тютюн /снимка/

Ударна спецакция в Криводол! Иззеха 140 кг нелегален тютюн /снимка/ 140 килограма ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол са намерили и иззели служители на областната дирекция МВР във Враца, съобщиха от полицията.
Вчера на територията на полицейския участък в Криводол е проведена специализирана операция за противодействие на търговската дейност с акцизни стоки без български акцизен бандерол. След оперативно-следствени действия, пред частен дом в града, служители на реда проверили лек автомобил “Рено Еспейс“, управляван от жител на Плевен. В колата имало двама жители от село Буковлък.
При претърсването униформените намерили чували с тютюн без български акцизен бандерол, а в жилището са открити още 2 чувала с тютюн. Общото иззето количество е 40 килограма.
При последвалия разпит двамата заявили, че тютюна е докаран с цел да бъде продаден на жител на Криводол.
По случая е образувано досъдебно производство. 
В рамките на операцията е извършено претърсване и на лек автомобил “Ауди“, който е спрян на пътя между село Осен и Криводол. Автомобилът  е управляван от жител на село Малорад. В колата са намерени и иззети чували с тютюн с общо тегло около 30 кг. При последвало претърсване в жилището на същото лице  в село Малорад, са иззети чували с общо тегло 70 килограма ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство.
И двата случая са докладвани на Районната прокуратура във Враца.

 
30.10.2020, 10:43 часа
878 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha